Penne cu sos Arrabiata și prosciutto
Valori nutritive
(Per porție)-
531/2226kcal / kJ
-
77 gcarbo-hidrați
-
21 gproteine
-
14 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
531/2226 kcal/kJ,
77 g carbo-hidrați,
21 g proteine,
14 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
400 g | penne |
4 felii | prosciutto de Parma |
12 | măsline negre (fără sâmburi) |
400 g | roșii conservă |
frunze de busuioc | |
2 | chili |
4 linguri | parmezan |
piper | |
sare | |
2 linguri | bulion |
zahăr | |
1 lingură | ulei de măsline |
Util
-
Dacă sunt și copii la masă, poți pregăti sosul și fără ardeiul chili.
Preparare
- 1
Pennele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- 2
Șunca de Parma se taie felii. Spală ardeii chili, scoate-le semințele și taie-i rondele împreună cu măslinele. Ceapa se curăță și se taie cubulețe.
- 3
Încinge uleiul într-o tigaie. Se călesc feliile de șuncă cu cubulețele de ceapă, rondelele de ardei chili și măsline. Se sting cu roșiile din conservă. Se adaugă bulionul, se condimentează cu sare, piper și zahăr și se dă în clocot.
- 4
Sosul se lasă să fiarbă la foc mic, aprox. 3 minute.
- 5
Se adaugă pastele peste sos, iar pastele pot fi servite acum presărate cu parmezan și ornate cu busuioc.