kaufland.ro/retete
Pate de casă
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
1 kg | ficat |
1 l | lapte |
1/2 pachet de unt (la temperatura camerei) | |
2 linguri | muștar |
1 lingură | smântână sau iaurt |
sare | |
piper | |
pătrunjel proaspăt pentru decor |
Preparare
- 1
Se spală ficatul, se curăţă de membrane sau de părţile albe nedorite, se pune într-un bol, se acoperă cu lapte şi se bagă la frigider timp 1-2 ore sau chiar mai puţin.
- 2
Se scoate, se pune într-o oală cu apă rece, astfel încât să fie complet acoperit de apă, se fierbe timp de aproximativ jumătate de oră şi se spumează până când apa este limpede.
- 3
Se scoate ficatul cu spumarul, se lasă la răcit şi se dă prin maşina de tocat sau se blenduieşte.
- 4
Se pune într-un bol, se adaugă untul (care este la temperatura camerei), muştarul, smântâna sau iaurtul, sarea şi piperul.
- 5
Se omogenizează, se pune în boluri, se ornează cu pătrunjel proaspăt şi se serveşte cu pâine proaspătă.