kaufland.ro/retete
Pate de de casă din ficat de pui
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
100 ml | vin |
500 g | ficat de pui |
150 g | unt |
2 | cepe |
5 | căței de usturoi |
busuioc | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Iată pașii pentru rețeta pate de casă:
- 2
Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se călește în 100 g de unt.
- 3
Ficatul se curăță de pielițe și se spală. Se pune și el la călit până când își schimbă culoarea. Se asezonează cu sare și piper.
- 4
Se adaugă un pahar de apă, vin și usturoiul zdrobit. Se lasă la fiert, pe foc mic, până când mai scade din zeamă.
- 5
Când ficatul s-a fiert se scoate să se răcească pe o farfurie, după care se mixează cu ajutorul unui blender.
- 6
În funcție de textura dorită, se mai poate adăuga unt. Se presară condimentele și piperul după gust.