kaufland.ro/retete
Vegetarian
Patatas bravas
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
280/1172kcal / kJ
-
31 gcarbo-hidrați
-
6 gproteine
-
15 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
280/1172 kcal/kJ,
31 g carbo-hidrați,
6 g proteine,
15 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
750 g | cartofi albi, curățați și tăiați în sferturi |
4 | căței de usturoi necurățați |
60 ml | ulei de măsline extravirgin |
2 linguri | pătrunjel proaspăt tocat |
sare |
Sos:
1 lingură | ulei de măsline extravirgin |
1 | ceapă |
2 | căței de usturoi, zdrobiți |
1 linguriță | boia dulce |
0.5 linguriță | boia iute |
410 g | roșii cubulețe din conservă |
0.5 linguriță | zahăr |
sare | |
piper negru, proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 200°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Se amestecă cartofii și usturoiul cu uleiul și se pun într-un strat pe tavă. Se coc 35-40 de minute sau până sunt crocanți și aurii, întorcându-i o dată.
- 2
În timp ce se fac cartofii, se prepară sosul. Se încinge uleiul într-o cratiță și se călesc ceapa tocată fin și usturoiul până se înmoaie. Se adaugă mirodeniile și se amestecă 1 minut, apoi se adaugă roșiile și zahărul. Se fierbe încet 20 de minute sau până se îngroașă. Se condimentează sosul cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
- 3
Se sărează cartofii. Se toarnă sosul peste cartofi, apoi se presară cu pătrunjelul și se servesc fierbinți.