Patatas bravas cu salsa și aioli
Valori nutritive
(Per porție)-
727.3/3043.02kcal / kJ
-
56.4 gcarbo-hidrați
-
8.2 gproteine
-
51.7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
727.3/3043.02 kcal/kJ,
56.4 g carbo-hidrați,
8.2 g proteine,
51.7 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
Pentru patatas bravas
600 g | cartofi mici |
2 linguri | ulei de măsline |
sare de mare |
Pentru salsa
1 | ardei gras roșu |
1 | ceapă |
1 | cățel de usturoi |
200 g | roșii ciorchine |
1 | ardei chili roşu |
1/2 linguriță | boia afumată |
3 linguri | ulei de măsline |
sare de mare | |
piper |
Altele
100 g | sos aioli |
Util
-
Cartofii se fierb neapărat în coajă, pentru că așa au un gust mai intens.
Preparare
- 1
Pentru patatas bravas, se spală bine cartofii și se fierb în coajă, într-o oală, aprox. 10 minute. În final, se strecoară și se lasă să se răcească.
- 2
Între timp, se spală și se usucă prin tamponare ardeiul gras pentru salsa, i se scot semințele și se taie cubulețe. Se curăță ceapa și usturoiul și se taie cubulețe. Roșiile ciorchine se spală, se usucă prin tamponare, se rup de pe ciorchine și se taie în sferturi. Se spală ardeiul chili, se usucă prin tamponare, se taie în jumătate pe lungime, se scot semințele și se taie cubulețe.
- 3
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se călesc în acesta ceapa, usturoiul, ardeiul chili și ardeiul gras, aprox. 2 minute, la foc mare. Se adaugă boiaua și roșiile, se condimentează cu sare și piper și se mai călesc aprox. 2 minute. Se toarnă legumele călite într-o oală mare și se mixează fin cu un mixer vertical.
- 4
Se taie cartofii răciți în sferturi. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se rumenesc uniform în acesta cartofii timp de aprox. 5 minute, întorcându-i regulat. Patatas bravas se condimentează cu sare și se servesc cu salsa și sos aioli.