Paste vegetariane cu legume, lime și caju
Valori nutritive
(Per porție)-
668/2794kcal / kJ
-
89 gcarbo-hidrați
-
22 gproteine
-
22 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
668/2794 kcal/kJ,
89 g carbo-hidrați,
22 g proteine,
22 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
400 g | paste fără ou |
1 | lămâie verde bio |
2 | cepe verzi |
2 linguri | ulei de măsline |
40 g | brânză vegană, rasă |
200 g | fasole verde congelată |
1 cățel | usturoi |
1 | zucchini |
sare | |
piper | |
200 g | mazăre congelată |
125 g | spanac tânăr |
200 ml | cremă vegană pentru gătit |
40 g | caju |
Util
-
Înainte de servire, presară pe paste câteva frunze de spanac proaspăt și busuioc.
Preparare
- 1
Pastele se fierb în apă fierbinte cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Cu 3 minute înainte de sfârșitul perioadei de fierbere se adaugă fasolea, cu 2 minute înainte mazărea. Se strecoară amestecul de paste și legume și se trece prin jet de apă rece.
- 2
Se spală zucchini și ceapa verde, se curăță și se taie fâșii fine. Se curăță usturoiul și se taie cubulețe fine. Se spală și se scurge spanacul. Lămâia verde se spală cu apă fierbinte, se usucă prin tamponare, se rade fin coaja și se stoarce sucul.
- 3
Zucchini se prăjește 2-3 minute într-o oală mare, în uleiul de măsline încins, se adaugă ceapa, usturoiul și spanacul și se călesc 1-2 minute. Se sting cu sucul de lămâie verde, se toarnă crema de gătit, se adaugă amestecul de paste și legume, se condimentează cu sare, piper și coaja de lămâie verde.
- 4
Pastele se distribuie pe 4 farfurii, se servesc presărate cu brânză și caju.