Paste cu cremă de busuioc și mozzarella
Ingrediente (4 porții)
400 g | roșii cherry |
8 | fire de busuioc proaspăt |
7 linguri | ulei de măsline |
1 linguriță | suc de lămâie |
400 g | paste spiralate sau alte paste scurte |
250 g | mozzarella de bivoliță, scursă |
100 g | brânză ricotta |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
frunze de busuioc pentru garnisit (după gust) |
Preparare
- 1
Se spală roșiile cherry și se taie pe jumătate. Se sărează și se piperează. Se spală busuiocul. Se rup frunzele și se taie fâșii. Se pasează, împreună cu 6 linguri de ulei de măsline și sucul de lămâie.
- 2
Între timp, într-o oală, se dă în clocot apă cu sare. Se fierb pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Se taie mozzarella cubulețe.
- 3
Se scot și se scurg pastele. Se pune restul uleiului de măsline (1 lingură) în oală. Se adaugă jumătățile de roșii cherry și se călesc. Se adaugă ricotta și se amestecă.
- 4
Se adaugă pastele și cubulețele de mozzarella la roșii. Se amestecă totul bine și se lasă acoperit pe foc mic; se sărează și se piperează.
- 5
Se împarte pe farfurii amestecul de paste. Se stropește cu ulei aromat cu busuioc, se ornează după gust cu frunze de busuioc și se servește.