Paste bolognese cu sos ragù
Valori nutritive
(Per porție)-
579.6/225.05kcal / kJ
-
56.3 gcarbo-hidrați
-
27.4 gproteine
-
27 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
579.6/225.05 kcal/kJ,
56.3 g carbo-hidrați,
27.4 g proteine,
27 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
100 g | pancetta |
1/4 | țelină |
1 | morcov |
2 | cepe mici |
3 linguri | ulei de măsline |
100 g | carne tocată de porc |
100 g | carne tocată de vită |
2 linguri | bulion |
300 ml | apă |
300 g | tagliatelle |
2 | tulpini de busuioc |
sare | |
piper |
Util
-
Ai fiert prea multe paste? Atunci adaugă peste ele roșii și rucola și ai pregătit o delicioasă salată de paste pentru pauza de masă.
Preparare
- 1
Pancetta se taie în bucăți fine. Țelina și morcovul se spală, se curăță și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se taie, de asemenea, cubulețe.
- 2
Uleiul de măsline se încinge într-o cratiță și pancetta se călește în acesta. Se adaugă țelina, morcovul și ceapa și se călesc împreună. În final, se încorporează mai întâi carnea tocată de porc și apoi carnea tocată de vită și se prăjește 10 minute. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă bulionul. Totul se stinge cu apă și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 2 ore.
- 3
Între timp, se prepară tagliatelle conform indicațiilor de pe pachet, în apă cu sare. Busuiocul se spală, se usucă prin scuturare și se rup frunzulițele. Pastele se servesc cu sosul ragù alla bolognese. Se decorează cu busuioc.