Pască raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
214/895kcal / kJ
-
33.6 gcarbo-hidrați
-
4.8 gproteine
-
11.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
214/895 kcal/kJ,
33.6 g carbo-hidrați,
4.8 g proteine,
11.8 g grăsimi
Ingrediente (10 porții)
Pentru blat:
250 g | făină de ovăz |
200 g | curmale (hidratate) |
Pentru crema de brânză:
180 g | caju hidratat |
50 ml | lapte de caju ambalat |
100 ml | ulei de cocos |
1/2 linguriță | fulgi de drojdie inactivă |
10 ml | zeamă de lămâie |
40 g | miere |
1 linguriță | turmeric |
10 ml | zeamă de portocale |
Pentru decor:
30 g | stafide |
2-3 ciorchini | coacăze roșii |
30 g | merișoare |
Util
-
Ovăzul conține numeroase proteine și carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și oligoelemente. Aceste proprietăți transformă ovăzul într-o sursă minunată de energie care ajută la prevenirea senzației de oboseală cauzată de nivelul scăzut al glucozei din sânge. Din punct de vedere nutrițional, ovăzul este unul dintre cele mai complexe alimente deoarece conține carbohidrați cu absorbție lentă. Consumul zilnic de ovăz ajută la scăderea colesterolului, reglează procesele digestive și oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre.
Preparare
- 1
Nucile de caju se spală în jet de apă puternic și se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în rețetă se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se folosește.
- 2
Curmalele se lasă la hidratat în apă tot 2 ore. Apa în care au stat la hidratat se folosește în rețetă.
- 3
Se mixează făina de ovăz și curmalele până se transformă totul într-un aluat lipicios.
- 4
Se tapetează tava cu folie alimentară de plastic.
- 5
Se întinde aluatul în forma de tartă cu ajutorul unei linguri, acoperind inclusiv marginile interioare ale acesteia. Se lasă în așteptare până la prepararea cremei de brânză.
- 6
Se mixează nucile de caju, mierea (sau siropul de agave), laptele de caju, zeama de portocale, zeama de lămâie, uleiul de cocos, fulgii de drojdie inactivă și turmericul până când compoziția devine cremoasă.
- 7
Crema obținută se transferă peste blat și se decorează cu stafide, merișoare și coacăze roșii proaspete.
- 8
Pasca se introduce în congelator cel puţin 4 ore.
- 9
Modalitate de păstrare: Se păstrează la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider.