Pască fără aluat
Ingrediente (9 porții)
150 g | stafide |
4 | ouă |
145 g | zahăr |
2 pliculețe | zahăr vanilinat |
500 g | brânză dulce de vaci |
145 g | unt |
3 linguri | făină |
3 linguri | griș |
285 g | smântână |
Preparare
- 1
Pentru început, se pun stafidele într-un bol cu apă pentru a se hidrata.
- 2
Se pun ouăle într-un bol împreună cu zahărul și zahărul vanilinat și se amestecă bine, se adaugă brânza dulce de vaci și se amestecă până se omogenizează toate ingredientele.
- 3
Apoi se adaugă untul care este la temperatura camerei și se încorporează și el, apoi făina și grișul se adaugă treptat și la urmă, smântâna și stafidele hidratate.
- 4
Se amestecă bine totul și compoziția obținută se toarnă într-o tavă cu inel, unsă cu unt, se nivelează și se dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de 40-45 de minute.
- 5
Cand este gata coaptă, se scoate și se lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de a fi servită.