Parmentier din pulpă de porc bunica style
Ingrediente (2 porții)
250 g | pulpă de porc |
100 g | ceapă |
20 g | usturoi |
1 borcan | ciuperci Champignon |
200 ml | vin roşu |
150 ml | stock de vită |
70 g | unt sărat |
20 ml | lapte |
300 g | cartofi albi |
cimbru proaspăt | |
pătrunjel | |
1 | foaie de dafin |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se spală pulpa de porc cu apă la temperatura camerei și se lasă la marinat cu puțin ulei, sare, usturoi și piper pentru aproximativ o jumătate de oră. Între timp, curățăm și spălăm bine cartofii, apoi îi tăiem în cuburi mari și îi punem la fiert.
- 2
Separat punem o tigaie în care turnăm puțin ulei și lăsăm la încins. Scoatem carnea din vasul în care am lăsat-o la marinat și o tăiem în cuburi egale, aproximativ 2 cm și o punem la rumenit timp de 2-3 minute. Pentru a căpăta savoare se adaugă 30 g unt, ceapa, usturoiul, foaia de dafin, o crenguță de cimbru proaspăt, ciupercile (fără apă), vinul roșu și stockul de vită și se lasă la foc mic până ce carnea se frăgezește bine de tot și sosul devine cremos.
- 3
După ce s-au fiert cartofii, îi punem într-un bol și adăugăm restul de unt, laptele, sare și piper după gust și amestecăm bine până ce se omogenizează totul. La final adugăm niște pătrunjel verde mărunțit.
- 4
Pe o farfurie punem un strat de piure pe care îl netezim cu o lingură, adăugăm carnea și câteva linguri de sos cu ciuperci, apoi încă o lingură de piure și la final decorăm cu ierburi aromatice.