Parfe cu mango și turtă dulce
Ingrediente (4 porții)
2 | ouă |
80 g | zahăr |
75 g | turtă dulce |
250 g | frișcă |
1 lingură | rom |
1 | zahăr vanilinat |
1 | mango |
1 | rodie |
4 | inimioare turtă dulce pentru decor |
Util
-
Decorezi porțiile cu felii și pastă de mango, cu rodie și cu inimioare de turtă dulce.
Preparare
- 1
Topești la foc mic 60 g zahăr, în 2 linguri de apă. Mixezi conținutul unui ou cu un gălbenuș, siropul de zahăr răcit, zahărul vanilinat, romul și albușul rămas, în prealabil bătut spumă. Zdrobești turta dulce și o încorporezi în crema cu ouă, alternând cu frișca și amestecând ușor, de jos în sus. Pui toată compoziția într-un castron mare, de metal și o dai la congelator pentru 4 ore. Amesteci de 2-3 ori, ca să nu se formeze gheață.
- 2
Decojești mango și îl cureți de sâmbure. Pasezi jumătate din fruct împreună zahărul rămas. Tai rodia în jumătate și îi scoți sâmburii.
- 3
Scoți parfeul din frigider, iar după 10 minute, scoți cupe cu ajutorul dispozitivului special.