Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Papricaș de pui

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

2 linguri de ulei
1 kg pulpe de pui (cu piele şi os)
2-3 cepe mici
1 ardei gras
1 ardei capia
1 cățel de usturoi
20 g paprika dulce
1 lingură pastă de roşii
200 g smântână
3-4 linguri de apă rece
sare
piper
oregano
1 legătură pătrunjel proaspăt tocat

Preparare

    1

Într-o cratiţă cu ulei se rumenesc (dar nu se gătesc în profunzime) pulpele de pui pe toate părţile.

    2

Se scot şi se pun într-un bol.

    3

În sosul rămas se adaugă ceapa tocată mărunt, se căleşte la foc mic 7-8 minute. Se taie ardeii şi se adaugă împreună cu usturoiul zdrobit, amestecând timp de 2 minute.

    4

Apoi se pune paprika, se amestecă până se întrepătrund aromele şi se adaugă și puiul împreuna cu sosul din bol şi se acoperă cu apă fierbinte.

    5

Se fierbe la foc mic, cu capacul pus, până ce carnea devine fragedă.

    6

Pe toată durata gătirii trebuie să ne asigurăm că există lichid în cratiţă.

    7

După ce s-a frăgezit carnea, se adaugă pasta de roşii, se amestecă şi apoi se pune smântana amestecată cu 3,4 linguri de apă rece.

    8

Se mai fierbe încă 5-10 minute la foc mic până se obţine o consistenţă cremoasă.

    9

Se asezonează cu sare, piper, oregano şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.