Papricaș de pui
Ingrediente (6 porții)
2 | linguri de ulei |
1 kg | pulpe de pui (cu piele şi os) |
2-3 | cepe mici |
1 | ardei gras |
1 | ardei capia |
1 | cățel de usturoi |
20 g | paprika dulce |
1 lingură | pastă de roşii |
200 g | smântână |
3-4 | linguri de apă rece |
sare | |
piper | |
oregano | |
1 legătură | pătrunjel proaspăt tocat |
Preparare
- 1
Într-o cratiţă cu ulei se rumenesc (dar nu se gătesc în profunzime) pulpele de pui pe toate părţile.
- 2
Se scot şi se pun într-un bol.
- 3
În sosul rămas se adaugă ceapa tocată mărunt, se căleşte la foc mic 7-8 minute. Se taie ardeii şi se adaugă împreună cu usturoiul zdrobit, amestecând timp de 2 minute.
- 4
Apoi se pune paprika, se amestecă până se întrepătrund aromele şi se adaugă și puiul împreuna cu sosul din bol şi se acoperă cu apă fierbinte.
- 5
Se fierbe la foc mic, cu capacul pus, până ce carnea devine fragedă.
- 6
Pe toată durata gătirii trebuie să ne asigurăm că există lichid în cratiţă.
- 7
După ce s-a frăgezit carnea, se adaugă pasta de roşii, se amestecă şi apoi se pune smântana amestecată cu 3,4 linguri de apă rece.
- 8
Se mai fierbe încă 5-10 minute la foc mic până se obţine o consistenţă cremoasă.
- 9
Se asezonează cu sare, piper, oregano şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.