Panna cotta de cafea cu crumble de mere și scorțișoară
Valori nutritive
(Per porție)-
820/3429kcal / kJ
-
73 gcarbo-hidrați
-
11 gproteine
-
51 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
820/3429 kcal/kJ,
73 g carbo-hidrați,
11 g proteine,
51 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
300 ml | lapte |
90 g | unt |
300 g | frișcă lichidă |
30 g | boabe de cafea |
4 foi | gelatină |
1 | măr |
1 | păstaie de vanilie |
1 vârf de cuțit | scorțişoară |
sare | |
160 g | zahăr |
3 linguri | migdale măcinate |
Preparare
- 1
Pentru sos caramelizează 80 g zahăr și 4 linguri de apă într-o oală mică până devine auriu. Încorporează 20 g unt. Adaugă 100 g de frișcă și lasă să fiarbă la foc mic, amestecând uneori, până se topește caramelul. Adaugă scorțișoara. Ia oala de pe foc și las-o să se răcească.
- 2
Taie păstaia de vanilie pe jumătate și scoate-i miezul. Lasă să fiarbă puțin într-o oală 200 g frișcă, lapte, 30 g zahăr, boabele de cafea, 1 vârf de cuțit de sare, miezul și păstaia de vanilie. Închide focul și lasă amestecul să se întrepătrundă aprox. 30 minute.
- 3
Între timp, înmoaie gelatina în apă rece. Stoarce bine gelatina și las-o să se topească în amestecul cald de frișcă. Pune amestecul în 4 pahare sau forme. Lăsă-le la rece minimum 5 ore (cel mai bine peste noapte).
- 4
Pentru crumble, spală merele, taie-le în sferturi, scoate-le semințele și taie sferturile în cubulețe. Amestecă 70 g unt, 50 g zahăr, făina, migdalele, cubulețele de mere și 1 vârf de cuțit de sare într-un crumble. Distribuiți amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-l în cuptorul încălzit în prealabil (aragaz electric: 200°C/aer recirculat 175 °C) 8-10 minute.
- 5
Panna cotta se scufundă scurt cu paharul în apă și se răstoarnă în farfurii. Se ornează cu sos de scorțișoară și crumble de mere.