Palmieri umpluți
Ingrediente (40 bucăți)
Pentru palmieri
300 g | aluat foitaj congelat |
100 g | zahăr |
100 g | ciocolată cu lapte |
făină pentru masa de lucru |
Pentru umplutură
200 g | frișcă |
1 lingură | jeleu roșu de fructe |
Preparare
- 1
Se pune aluatul la dezghețat pe suprafața de lucru presărată cu făină, apoi se așază foile una peste cealaltă presărându-le cu zahăr, cu excepția celei de deasupra. Se încălzește cuptorul la 180°C și se tapetează două tăvi cu hârtie de copt. Se întinde aluatul din foile stivuite până când se obține un dreptunghi de aproximativ 25 x 40 cm. Se presară zahărul rămas peste aluatul întins.
- 2
Se marchează jumătatea aluatului și se rulează cele două capete opuse ale laturii lungi până se unesc la mijloc, apoi se taie felii subțiri de 5-7 mm, obținând cele două „urechi“ ale palmierilor. Se coc circa 16-18 minute, până ce se rumenesc.
- 3
Se topește ciocolata și se dau jumătate din palmieri prin ciocolată, în zona extremităților „urechilor” și se lasă să se usuce. Se bate frișca în care se încorporează jeleul de fructe. Se întinde frișca pe palmierii fără ciocolată și se lipesc deasupra pe cei cu ciocolată. Se servesc imediat.