kaufland.ro/retete
Pâinișoare cu semințe
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (15 bucăți)
750 g | făină albă |
250 g | făină de secară |
40 g | drojdie |
600-700 ml | lapte |
1 lingură | ulei |
20 g | zahăr |
2 lingurițe | sare |
100 g | semințe decojite de dovleac și floarea-soarelui |
50 g | susan |
2 | ouă |
2 linguri | ulei pentru tavă |
Preparare
- 1
Freci drojdia împreună cu zahărul, până se lichefiază. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui pasta de drojdie, laptele călduț și sarea. Frămânți bine aluatul, adăugând uleiul. Când aluatul nu se mai lipește de mână, presari semințele, omogenizezi și lași aluatul să crească timp de 30 de minute, la loc călduț.
- 2
Când aluatul a crescut, formezi pâinișoare pe care le pui în tava unsă cu ulei și le lași să mai crească la cald, timp de 20-30 de minute. Le ungi cu oul bătut împreună cu 2-3 linguri de lapte, presari deasupra semințe și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-45 de minute.