Pâine müsli cu brânză de vaci și fructe
Ingrediente (4 Porție)
1 | portocală |
1 praf | zahăr |
sare | |
20 g | drojdie proaspătă |
1 | măr |
250 g | brânză de vaci proaspătă |
4 linguri | gem de căpşuni |
150 g | müsli crocant cu fructe |
200 g | făină de alac integrală |
Preparare
- 1
Portocala se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare, se taie în jumătate și se rade coaja. Se amestecă făina, zahărul, sarea și coaja de portocală. Drojdia se mărunțește și se dizolvă în 100 ml apă călduță. Maiaua se adaugă la făină și se frământă cu spirala de frământare a mixerului până se obține un aluat neted. Aluatul se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald, timp de aprox. 30 minute.
- 2
Müsliul se adaugă la aluatul de pâine și se frământă manual. Aluatul se împarte în patru porții și se formează pâinici cu lungimea de aprox. 10 cm. În final se prăjesc la foc mediu aprox. 10 minute, într-o tigaie.
- 3
Mărul se spală, se usucă prin tamponare, se scot semințele și se taie felii subțiri. Brânza de vaci și gemul se amestecă într-un castron până obțineți o cremă. Pâinea se taie și se unge cu amestecul de brânză de vaci. În final se așează feliile de măr pe brânza de vaci.