Pâine cu făină spelta și ceapă prăjită
Valori nutritive
(Per porție)-
935.4/3913.71kcal / kJ
-
184.8 gcarbo-hidrați
-
33.2 gproteine
-
5.6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
935.4/3913.71 kcal/kJ,
184.8 g carbo-hidrați,
33.2 g proteine,
5.6 g grăsimi
Ingrediente (1 bucată)
Pentru maia
50 g | făină din grâu integral spelta K-Bio |
60 ml | apă (la temperatura camerei) |
Pentru aluat
14 g | drojdie proaspătă |
1 linguriță | zahăr |
120 g | făină din grâu integral spelta K-Bio |
100 g | făină de grâu K-Bio |
220 ml | apă (la temperatura camerei) |
1 linguriță | sare |
5 lingurițe | ceapă prăjită |
făină pentru masa de lucru |
Util
-
Pentru un gust mai intens se poate înlocui sarea și cu sare afumată sau sare cu ierburi.
Preparare
- 1
Pentru maia se amestecă făina din grâu spelta cu apă și se lasă să se odihnească peste noapte, într-un loc cald.
- 2
Drojdia se amestecă cu zahărul și se lasă să se odihnească aprox. 10 minute. Maiaua, făina din grâu spelta, făina de grâu, apa, sarea, ceapa prăjită și amestecul de drojdie se amestecă într-un castron cu spiralele unui mixer manual până se obține un aluat omogen. În final se lasă să crească, acoperit, aprox. 60 de minute, într-un loc cald.
- 3
Se încinge în prealabil cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 225 °C/aer recirculat: 200 °C). Aluatul se pliază de mai multe ori pe o suprafață de lucru pe care s-a presărat făină până apare o masă stabilă. Dacă este cazul, se adaugă făină. În final se presară făină pe aluat și se taie în lungime.
- 4
Aluatul se așază într-o tavă tapetată cu foaie de copt și se coace pe șina din mijloc aprox. 35 minute. Suplimentar se așază un recipient termorezistent cu apă în cuptor. Se scoate pâinea din cuptor și se stropește cu apă. Pâinea se mai coace încă aprox. 10 minute, pe șina superioară. În final se lasă să se răcească pe un grătar.