Pâine Batman
Valori nutritive
(Per porție)-
73 gcarbo-hidrați
-
25 gproteine
-
16 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
73 g carbo-hidrați,
25 g proteine,
16 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
200 g | făină integrală |
200 g | făină tip 405 + făină pentru blat |
1 pachețel | praf de copt |
sare | |
1 | ou |
220 ml | lapte bătut |
1 lingură | unt moale |
2 linguri | susan |
2 linguri | semințe de mac |
1 legătură | ridichi |
2 | cepe verzi mici |
1 cutiuță | quark - brânză cremoasă (250 g) |
0.5-1 lingură | hrean la borcan |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Făina împreună cu praful de copt, 1 linguriță de sare, oul, laptele bătut și untul se frământă obținându-se un aluat neted care se întinde într-un strat gros de aprox. 1 cm pe un blat de lucru presărat cu făină și se decupează în patru pâini sub formă de liliac.
- 2
Pâinile se ung cu puțină apă, iar peste o „jumătate de liliac” se presară semințe de susan, iar peste cealaltă semințe de mac, și se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- 3
Pâinea se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de 20-25 de minute.
- 4
Ridichile se separă de cozi și se spală și se curăță împreună cu ceapa verde. Ridichile se taie cuburi, iar ceapa verde inele subțiri. Brânza Quark se amestecă împreună cu hreanul, ridichile și ceapa verde și se asezonează cu sare și piper.
- 5
Pâinile se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie și se taie pe lățime. Părțile inferioare se ung cu quark, se așează peste ele jumătățile superioare și se servesc.