kaufland.ro/retete
Pâine pe băț cu umplutură din șuncă Parma
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
483/2021kcal / kJ
-
56 gcarbo-hidrați
-
17.7 gproteine
-
20.4 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
483/2021 kcal/kJ,
56 g carbo-hidrați,
17.7 g proteine,
20.4 g grăsimi
Ingrediente (8 bucăți)
300 g | brânză proaspătă de vaci |
0.5 linguriță | sare |
60 ml | lapte |
120 ml | ulei vegetal |
2 | ouă |
600 g | făină |
1 plic | praf de copt |
10 | frunzuliţe de rucola |
2 felii | şuncă de Parma |
2 | roşii uscate, conservate în ulei |
40 g | parmezan ras |
piper proaspăt măcinat | |
În afară de acestea: 8 crengi sau beţe |
Preparare
- 1
Frământaţi un aluat elastic din brânza de vaci, sare, lapte, ulei, ouă, făină şi praf de copt.
- 2
Pentru umplutură, spălaţi rucola, curăţaţi-o şi tăiaţi-o fin. Tăiaţi şunca şi roşiile în cubuleţe mici, amestecaţi-le cu parmezanul şi condimentaţi cu piper.
- 3
Împărţiţi aluatul în 8 porţii, pe un blat de lucru pe care aţi împrăştiat făină întindeţi-le în dreptunghiuri (15 x 30 cm) şi distribuiţi pe acestea umplutura, lăsând o margine liberă.
- 4
Rulaţi strâns bucăţile de aluat şi înfăşuraţi-le pe crengile pregătite, presând bine capetele pentru ca pâinea să nu se desprindă în timpul coacerii. Preparaţi pâinea pe băţ pe grill cca. 15 minute până devine brun-aurie şi serviţi-o.