Pachețele de primăvară făcute în casă
Valori nutritive
(Per porție)-
164/687kcal / kJ
-
22 gcarbo-hidrați
-
4 gproteine
-
6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
164/687 kcal/kJ,
22 g carbo-hidrați,
4 g proteine,
6 g grăsimi
Ingrediente (8 bucăți)
10 g | tăiței de celofan |
1 | morcov mare |
2 | cepe verzi |
1 | bucată mică de ghimbir, cca 1 cm |
câte 60 g de germeni de soia și germeni de fasole Mungo | |
5 linguri | sos de soia |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
4 | foi de yufka sau foi de aluat filo, refrigerate |
1 | albuș de ou |
ulei pentru prăjit | |
1-2 linguri | Sambal Oelek |
Preparare
- 1
Se toarnă apă clocotită peste tăițeii de celofan și se lasă la înmuiat timp de cca 5 minute.
- 2
Morcovii se curăță, se spală și se rad grosier. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie în inele fine. Ghimbirul se curăță și se taie cubulețe fine.
- 3
Germenii de soia și de fasole Mungo se lasă să se scurgă bine.
- 4
Tăițeii se taie în bucăți mici, se amestecă împreună cu morcovi, ceapă verde, ghimbir, germeni de soia și de bambus și se condimentează cu câte 2 linguri de sos de soia, sare și piper.
- 5
Yufka sau aluatul filo se desfășoară, foile se împart sferturi, se așază câte 2 sferturi una peste cealaltă. Peste acestea se așază umplutură și marginile se ung cu albuș de ou.
- 6
Marginea inferioară și cea laterală se pliază peste umplutură și se rulează strâns în pachețele.
- 7
Uleiul se încinge, pachețelele se prăjesc porționat timp de cca 3-5 minute și se lasă la scurs pe hârtie de bucătărie.
- 8
Pachețelele de primăvară împreună cu sosul de soia și Sambal Oelek se așază în farfurii și se servesc.