Orez cu pui
Ingrediente (4 porții)
100 ml | ulei de măsline |
25 ml | oţet balsamic |
250 g | orez |
100 g | ciuperci |
50 g | pastă de roşii |
2 | morcovi |
4 | copănele de pui |
10 g | boia dulce |
0.5 lingură | zeamă de lămâie |
0.5 legătură | pătrunjel |
1 | ceapă |
sare |
Preparare
- 1
Se marinează copănelele cu o seară înainte. Se freacă bine cu sare. Într-un bol se amestecă ulei de măsline, oţet balsamic, zeama de la ½ lămâie şi boia dulce. Se toarnă peste copănelele de pui.
- 2
Se lasă într-o pungă închisă ermetic, la frigider. Se prăjesc în ulei încins până când se rumenesc.
- 3
Se curăță ceapa și se taie julienne. De asemenea se curăță morcovii. Se dau pe răzătoarea mare.
- 4
Separat, într-o cratiţă se pune ulei de măsline şi puţină apă în care se adaugă ceapa. Se lasă 2 minute, cu capacul pus. Se adaugă ciupercile şi morcovii și se mai lasă 2-3 minute, apoi se toarnă pasta de roşii.
- 5
Se adaugă orezul, amestecând, împreună cu legumele.
- 6
Se pune o cantitate de 4 ori mai mare de apă decât orez. Se amestecă bine şi se lasă la fiert, fără capac, la foc mic. Se fierbe 20-25 de minute şi se asezonează cu sare, după gust. Se serveşte cu puiul rumenit şi cu pătrunjel tocat fin, deasupra.