Omletă cu mazăre la cuptor
Ingrediente (6 porții)
30 ml | ulei de măsline |
200 g | somon afumat |
250 g | mazăre din conservă |
6 | ouă |
ceapă verde | |
capere | |
sare | |
piper | |
pătrunjel uscat |
Preparare
- 1
Se taie mărunt ceapa verde și 100 g de somon şi se călesc într-o lingură de ulei.
- 2
Se lasă compoziţia de mai sus să se răcorească uşor. Se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel uscat după gust.
- 3
Separat, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă cu compoziţia de mai sus împreună cu mazărea strecurată. Albuşurile se bat spumă și se adaugă peste compoziția de gălbenușuri şi se încorporează cu dosul unei linguri, de jos în sus.
- 4
Se toarnă totul într-o formă rotundă de tartă, tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru cca 25-30 de minute până începe să se rumenească uşor.
- 5
Se scoate omleta din cuptor şi se lasă la răcit, după care se taie şi se serveşte decorată cu restul de somon.