Nasi goreng
Valori nutritive
(Per porție)-
439/1838kcal / kJ
-
29.4 gproteine
Valori nutritive
(Per porție)-
439/1838 kcal/kJ,
29.4 g proteine
Ingrediente (4 porții)
2 | cepe mici |
2 | căței de usturoi |
300 g | broccoli |
1/2 | varză chinezească |
1 tulpină | praz |
2 | morcovi |
3 | ardei iuți roșii |
4 | roșii |
2 linguri | ulei de floarea soarelui |
2 linguri | ulei de arahide |
2 linguri | sos de soia de culoare deschisă |
300 g | creveți preparați pentru gătire |
3 | ouă |
500 g | orez basmati prefiert |
2 linguri | sos de soia dulce |
2 linguri | arahide prăjite |
zeama de la 1/2 lămâie | |
sare |
Preparare
- 1
Cepele și usturoiul se decojesc și se toacă fin. Broccoli, varza și prazul se curăță și se spală. Broccoli se desface în buchețele, morcovii se decojesc și se taie fâșii, împreună cu varza și prazul. Buchețelele de broccoli se aburesc pentru circa două minute în apă cu sare și se lasă să se scurgă. Ardeii chili se curăță de sâmburi, se spală și se toacă fin. Roșiile se curăță, se spală și se taie cubulețe.
- 2
Se încinge câte o lingură de ulei într-un wok sau o tigaie, cepele și usturoiul se prăjesc în acesta, se adaugă legumele și se călesc împreună timp de circa trei minute, amestecându-le. Se asezonează cu sos de soia și se scot. Restul de ulei se adaugă în wok, iar creveții se prăjesc în acesta și se scot.
- 3
Ardeii chili, ouăle, roșiile și orezul se călesc în restul de grăsime, în timp ce sunt amestecate. Se asezonează cu sos de soia, sos de soia dulce și zeamă de lămâie. Se adaugă legumele și creveții, se încălzesc amestecând cu atenție și se servesc presărând pătrunjel și arahide pe deasupra.