Musli bar cu fructe
Ingrediente (24 bucăți)
100 g | caise uscate |
750 g | musli de ciocolată fără gluten K-free |
3 linguri | nucă de cocos rasă |
3 linguri | semințe de in măcinate |
3 linguri | semințe de chia |
120 g | zahăr brun |
300 g | miere |
4 linguri | ulei de nucă de cocos |
Preparare
- 1
Se toacă mărunt caisele și se amestecă cu musli, fulgii de cocos, semințele de in și semințele de chia. Se caramelizează zahărul într-o tigaie acoperită până devine maro auriu, se adaugă aproximativ 60 de mililitri de apă și se amestecă până se omogenizează. Adăugați miere și ulei de cocos, amestecați și fierbeți timp de 1-2 minute. Se toarnă amestecul de zahăr peste amestecul de muesli, se amestecă bine și se întinde cu o grosime de 1 până la 2 centimetri pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
- 2
Se așează o hârtie de copt peste amestec și plasează o tavă de copt peste amestec, unde se preseaza tava ferm asupra amestecului. Îndepărtați tava de copt de deasupra și coaceți amestecul de muesli într-un cuptor preîncălzit la 190 °C (cuptor cu convecție: 170 °C) timp de aproximativ 20 de minute, se lasă la răcit timp de 3-4 ore și se taie în 24 de bare.