Muşchi de vită la grătar
Ingrediente (2 porții)
300 g | mazăre congelată |
2 | felii muşchi de vită |
4 | cartofi |
sucul de la ½ lămâie | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se cumpără carne de vită maturată, fie se va unge cu ulei, se va condimenta cu sare, piper şi opţional cimbru, şi se va lăsa peste noapte la frigider. Se aleg felii mai groase de muşchi, de aproximativ 300g fiecare.
- 2
Se curăță cartofii. Se fierbe mazărea timp de 20 de minute. Și cartofii la fel, separat, în apă cu sare.
- 3
Se pune untul la topit într-o tigaie mai înaltă și se adaugă mazărea fiartă. Se condimentează cu sare și se lasă la călit timp de 5 minute.
- 4
Între timp, se încinge grătarul pentru friptură. Focul trebuie să fie iute. Se pun feliile de carne de vită și se lasă pe grătar după preferință, un timp mai lung pentru carne bine făcută sau mai scurt, dacă o preferăm în sânge.