kaufland.ro/retete
Mușchi de porc umplut cu prune uscate
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
50 ml | ulei de măsline |
1 kg | muşchi de porc |
300 g | prune uscate |
2 | crenguţe de busuioc proaspăt |
sare | |
piper |
Sos:
200 g | unt |
2 pahare | vin alb |
2-3 linguri | boabe de rodie |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Mușchiul de porc se scobește cu ajutorul unui cuţit ascuțit în aşa fel încât să poată fi umplut cu prune uscate.
- 2
Se scot sâmburii prunelor şi se îndeasă în muşchiul de porc, prună cu prună.
- 3
Se asezonează totul cu sare, piper şi cu busuioc mărunţit.
- 4
Se stropește carnea cu puțin ulei de măsline şi se dă la cuptor pentru 60 de minute.
- 5
Pentru sos se încinge unt într-o crăticioară şi se stinge cu vin. Se amestecă bine și se adaugă și boabele de rodie. Se presară sare şi piper. Se toarnă sosul peste friptură.