Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Mușchi de porc cu rondele de cartofi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

250 ml vin alb sec
100 ml ulei de floarea-soarelui
500 g cartofi
1 kg cotlet de porc
2 foi de dafin
1 usturoi
1 pătrunjel verde
sare grunjoasă
piper alb și negru măcinat și boabe
cimbru proaspăt măcinat

Preparare

    1

Mușchiul de porc se pune la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare. Se acoperă și se lasă la foc mic.

    2

După ce apa a scăzut, se adaugă uleiul, vinul, se condimentează cu sare, foi de dafin, piper boabe și măcinat și cimbru.

    3

Se lasă mai lasă pe foc timp de 30 de minute, punând apă dacă mai este nevoie.

    4

Se scoate și se pune într-o tavă termorezistentă.

    5

Se stropește cu sosul de vin și se adaugă usturoiul măcinat și restul de cimbru verde. Se introduce tava în cuptor. Din când în când se stropește friptura cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.

    6

Separat, se spală cartofii și se pun să fiarbă în coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot și se curăţă. Se pun întregi în tavă cu mușchiul de porc. Se mai lasă timp de 20 de minute să se rumenească. Se servesc ornați cu pătrunjel și cu sosul aromat.