Mușchi de porc cu rondele de cartofi
Ingrediente (6 porții)
250 ml | vin alb sec |
100 ml | ulei de floarea-soarelui |
500 g | cartofi |
1 kg | cotlet de porc |
2 | foi de dafin |
1 | usturoi |
1 | pătrunjel verde |
sare grunjoasă | |
piper alb și negru măcinat și boabe | |
cimbru proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Mușchiul de porc se pune la fiert într-un litru de apă cu un praf de sare. Se acoperă și se lasă la foc mic.
- 2
După ce apa a scăzut, se adaugă uleiul, vinul, se condimentează cu sare, foi de dafin, piper boabe și măcinat și cimbru.
- 3
Se lasă mai lasă pe foc timp de 30 de minute, punând apă dacă mai este nevoie.
- 4
Se scoate și se pune într-o tavă termorezistentă.
- 5
Se stropește cu sosul de vin și se adaugă usturoiul măcinat și restul de cimbru verde. Se introduce tava în cuptor. Din când în când se stropește friptura cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
- 6
Separat, se spală cartofii și se pun să fiarbă în coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot și se curăţă. Se pun întregi în tavă cu mușchiul de porc. Se mai lasă timp de 20 de minute să se rumenească. Se servesc ornați cu pătrunjel și cu sosul aromat.