Mușchi file de porc la cuptor cu cartofi și ceapă coaptă
Ingrediente (6 porții)
150 g | unt |
1 kg | cotlet de porc |
1 kg | cartofi |
2 | cepe albe |
2 | cepe roșii |
1 legătură | pătrunjel proaspăt |
1 pahar | vin alb |
2-3 | căței de usturoi |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se taie mușchiul de porc, contra fibrei, în felii groase de 1-2 cm. Se presară sare și piper și se lasă la frigider timp de 30-40 minute.
- 2
Se alege o tavă, se unge cu unt, se pun cartofii tăiații felii sau rondele, cepele curățate și tăiate și ele rondele, feliile de carne și se mai adaugă printre bucățile de carne și câteva cuburi de unt. Se toarnă ½ ceașcă cu apă, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă friptura la cuptor, pentru 30 de minute, la foc iute (180°).
- 3
După aceea se scoate tava, se stropește friptura întâi cu unt topit și apoi cu vin alb, se presară deasupra usturoi pisat și se dă la cuptor fără folie încă 15 minute.
- 4
Se servește friptura fierbinte, cu pătrunjel verde deasupra și cu cartofi și ceapă coaptă alături.