Musaca de ficat și mușchi file
Valori nutritive
(Per porție)-
470/1967kcal / kJ
-
46 gcarbo-hidrați
-
29 gproteine
-
21 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
470/1967 kcal/kJ,
46 g carbo-hidrați,
29 g proteine,
21 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
700 g | cartofi curățați și tăiați felii subțiri |
2 linguri | ulei de floarea-soarelui |
400 g | ficat de miel tăiat felii |
2 | felii de mușchi file sau șuncă de Praga tocate mărunt |
2 | cepe tocate mărunt |
200 g | napi galbeni tăiați cubulețe |
200 g | morcovi tăiați cubulețe |
2 linguri | făină |
450 ml | bulion de miel sau de pui, preferabil de casă |
1 lingură | salvie proaspătă tocată sau 1/2 linguriță salvie uscată |
3 lingurițe | boabe de muștar |
15 g | unt |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se încălzește cuptorul la 190°C (poziția 5). Se pun cartofii într-o cratiță mare și se toarnă destulă apă fiartă încât să-i acopere. Se pun la fiert. Când clocotesc, se mai fierb 4–5 minute sau până când sunt fragezi. Se scurg bine, dar cu atenție, să nu se rupă feliile.
- 2
Cât se fierb cartofii, se încinge uleiul într-o tigaie de teflon și se rumenesc feliile de ficat pe ambele părți circa 1 minut, întorcându-le o dată. Se pune ficatul într-o caserolă.
- 3
În tigaie se adaugă șunca, ceapa, napii și morcovii și se prăjesc la foc potrivit 10 minute sau până când șunca și ceapa devin aurii. Se presară făina peste legume, se amestecă și apoi se toarnă bulionul. Se adaugă salvia, 2 lingurițe de muștar și sare și piper după gust. Se pun la fiert, amestecând.
- 4
Șunca și amestecul de legume se pun peste ficat. Se aranjează feliile de cartofi deasupra, suprapunându-le și acoperind complet legumele și ficatul. Se topește untul într-o crăticioară la foc mic și se adaugă restul de 1 linguriță de muștar. Se ung cartofii cu muștarul cu unt și se mai adaugă sare și piper.