kaufland.ro/retete
Musaca de cartofi
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
600 g | cartofi |
400 g | carne tocată |
100 g | unt |
100 ml | lapte |
100 ml | suc de roșii |
2 | cepe |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert. După ce s-au fiert se pasează și se freacă cu unt și lapte. Se adaugă sare după gust.
- 2
Se curăță cepele și se toacă mărunt. Se încing 3 linguri de ulei, se prăjește ceapa 1 minut și se adaugă carnea tocată. Se pune sare și piper și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic până scade.
- 3
Se unge cu unt o tavă întinsă. Se ia jumătate din cantitatea de piure, se pune în tavă și se nivelează, cât să acopere toată suprafața tăvii. Se pune toată cantitatea de carne și se întinde pe toată foaia de piure. Se acoperă cu restul de piure.
- 4
Se coace 30 minute la foc moderat.