Murături asortate cu ghimbir și gutui
Ingrediente (4 cești)
1 | sfeclă roșie |
1 | conopidă mică |
6 | gogonele |
3 | morcovi |
1 | rădăcină de ghimbir de 8-10 cm |
1 | ţelină cu rădacină şi frunze |
1 | ceapă roşie |
8 | gogoşari |
1 | gutuie |
1 | capăţână de usturoi |
Util
-
Consumi murăturile după 2-3 săptămâni.
Preparare
- 1
Speli legumele, ghimbirul și gutuia. După caz, le cureți sau nu.
- 2
Tai gogoșarii în fâșii late, sfecla și ghimbirul în cubulețe, ţelina şi gutuia în felii subţiri, morcovii rondele, gogonelele în jumătăți (sau dacă sunt micuțe, le lași întregi), iar ceapa roşie în rondele groase de 5 mm. Cureți conopida și o desfaci în buchețele.
- 3
Speli și sterilizezi în cuptor borcane de 800 ml. Așezi pe fundul fiecărui borcan felii de gutuie şi cubuleţe de ghimbir. Pui restul ingredientelor, alternând pe cât posibil culorile.
- 4
Fierbi pentru câteva clocote apa, sarea grunjoasă, oțetul, zahărul, foile de dafin și boabele de piper și de muștar.
- 5
Torni marinata călduță peste legume, înfiletezi capacele borcanelor şi le lași să se răcească.