Mousse de praline
Valori nutritive
(Per porție)-
554/2317.94kcal / kJ
-
39 gcarbo-hidrați
-
6 gproteine
-
41 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
554/2317.94 kcal/kJ,
39 g carbo-hidrați,
6 g proteine,
41 g grăsimi
Ingrediente (6 porții)
0.5 tabletă | tabletă de ciocolată neagră 60 % K-Favourites, 50 g |
10 bucăți | praline belgiene sub formă de fructe de mare K-Favourites |
2 foi | gelatină |
1 | ou (mărimea M) |
50 g | zahăr |
400 ml | frișcă |
1 pachețel | Zahăr Bourbon vanilat, 8 g |
1 pachețel | Întăritor de frișcă, 8 g |
6 | pralinele-trufe fără alcool K-Favourites |
9 | Bile de napolitană Grandelo K-Favourites |
Util
-
Mousse-ul de praline se poate prepara și cu o zi înainte. În acest caz, se decorează mai întâi cu frișcă și praline înainte de servire.
Preparare
- 1
Se mărunțește ciocolata și 4 praline belgiene şi se topesc la baie de abur.
- 2
Înmuiați gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe pachet.
- 3
Bateți spumă oul într-un robot de bucătărie. Se dă în clocot zahărul cu 4 linguri de apă, se toarnă în amestecul de ouă, amestecând continuu, și se bate până devine cremos.
- 4
Încorporați ciocolata topită în amestecul de ouă, stoarceți gelatina, dizolvați în 2 linguri de apă caldă, amestecați și lăsați să se răcească puțin.
- 5
Bateți frișca până devine cremoasă și încorporați jumătate în masa de ciocolată. Bateți restul de frișcă cu zahărul vanilat și frișca bătută până se întărește și turnați într-un poș cu duză în formă de stea.
- 6
Distribuiți jumătate din frișca de vanilie în 6 pahare, turnați deasupra mousse-ul de praline și lăsați la rece cel puțin 1 oră.
- 7
Acoperiți mousse-ul de praline cu restul de cremă de vanilie și serviți decorat cu praline belgiene, praline-trufe și bile de napolitane.