Mix de legume
Ingrediente (2 porții)
2 | vinete |
2 | morcovi |
4 | cartofi |
300 g | șalău |
ulei | |
unt | |
sare | |
piper | |
salată |
Preparare
- 1
Se spală vinetele și se taie cubulețe. Se presară cu sare și se lasă să elimine apa. După 30 minute se spală în apă rece și se scurg bine. Se încing 4 linguri de ulei și se prăjesc vinetele. Se presară cu sare și piper.
- 2
Șalăul se presară cu sare și piper, se unge cu unt și se frige pe grătar, câte 10 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie și se rupe bucățele. Morcovii curățați se taie rondele și se sotează în unt încins. Se presară cu sare și se amestecă cu bucățelele de șalău.
- 3
Cartofii se decojesc și se taie în felii mari. Se prăjesc în ulei bine încins și se sărează.
- 4
Se montează porțiile. Se iau frunzele de salată, se spală și se folosesc pentru a forma mici coșulețe în care se pun ingredientele preparate anterior. Se vor obține 2 coșulețe cu vinete, două cu morcovi și două cu cartofi. Se pun pe platouri.