Mini-cârnăciori în foitaj
Valori nutritive
(Per porție)-
645/2689kcal / kJ
-
70.5 gcarbo-hidrați
-
23.4 gproteine
-
44.4 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
645/2689 kcal/kJ,
70.5 g carbo-hidrați,
23.4 g proteine,
44.4 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
1 | ceapă |
2 linguriţe | ulei vegetal |
sare, piper proaspăt măcinat | |
0.5 pachet | aluat de foietaj (vitrina cu produse congelate = cca. 140 g) |
3 | crenvurşti |
6 felii mici | caşcaval |
1 lingură | lapte |
1 | morcov mic |
100 g | gulie |
100 g | varză albă |
1 | ceapă verde |
1-2 linguriţe | zeamă de lămâie |
1 linguriţă | miere |
Preparare
- 1
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în inele fine, prăjiţi-o într-o lingură de ulei încins până devine brun-aurie şi condimentaţi-o cu sare şi piper. Derulaţi aluatul de foietaj şi împărţiţi-l în 6 porţii.
- 2
Tăiaţi crenvurştii în jumătăţi, înfăşuraţi-i în caşcaval, împăturiţi-i în aluatul de foietaj închizându-i bine, aşezaţi pachețelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeţi-le cu lapte şi coaceţi-le în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecţie aer 180 °C) cca. 15-25 de minute, până devin brun-aurii.
- 3
Decojiţi morcovul şi gulia, curăţaţi varza şi ceapa verde, spălaţi legumele şi daţi-le pe răzătoarea mare, respectiv tăiaţi-le. Amestecaţi legumele cu restul de ulei, cu zeama de lămâie şi miere şi condimentaţi-le cu sare şi piper. Pentru transport, ambalaţi crenvurştii în aluat de foietaj şi salata într-o caserolă cu 2 compartimente.