Miel pascal cu fructe
Valori nutritive
(Per porție)-
429/1795kcal / kJ
-
58.1 gcarbo-hidrați
-
4.1 gproteine
-
20 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
429/1795 kcal/kJ,
58.1 g carbo-hidrați,
4.1 g proteine,
20 g grăsimi
Ingrediente (2 bucăți)
250 g | unt moale |
200 g | zahăr |
1 lingură | zahăr vanilat |
3 | ouă |
125 g | făină + 10 g de făină pentru caise |
125 g | amidon |
2 lingurițe | praf de copt |
100 ml | lapte bătut |
100 ml | zeamă de lămâie |
0.25 linguriță | coajă rasă de lămâie |
60 g | caise uscate |
2 linguri | fistic tocat |
100 g | mini-marshmallows |
150 g | zahăr pudră |
unsoare pentru tăvi ( în formă de miel ) |
Util
-
Pentru decorare se amestecă zeama de lămâie și zahărul pudră rămase până se omogenizează, iar mieii se ung cu acest amestec. Marshmallows se aplică pe post de blană pe glazura de zahăr, se lasă la uscat și se servesc sau se fac cadou.
Preparare
- 1
Untul, zahărul și zahărul vanilat se bat până rezultă o spumă. Se încorporează ouăle unul câte unul. Peste aceasta se cern făină, amidon și praf de copt și se amestecă cu laptele bătut, 1 lingură de zeamă și coajă rasă de lămâie. Caisele se taie cubulețe, se amestecă cu făina rămasă și se amestecă cu grijă cu fisticul.
- 2
Aluatul se toarnă în forme de miei unse (volume de câte cca 1 litru) și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C (gaz: treapta 3, convecție 160 °C) timp de cca 50-60 de minute. Mieii se desprind cu grijă din tavă și se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri.