Mic dejun raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
271/1133kcal / kJ
-
40.1 gcarbo-hidrați
-
11 gproteine
-
14.8 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
271/1133 kcal/kJ,
40.1 g carbo-hidrați,
11 g proteine,
14.8 g grăsimi
Ingrediente (1 porție)
100 ml | lapte de migdale |
100 ml | fulgi de ovăz |
5 g | caise deshidratate |
5 g | semințe de in hidratate |
5 g | semințe de floarea soarelui |
10 g | nuci zdrobite ușor |
30 g | rondele de banană |
1 g | scorțișoară |
5 ml | ulei de in |
Decor:
banană | |
coacăze |
Util
-
Vedeta acestei rețete o reprezintă inul, sub formă de semințe, dar și de ulei. Inul are o acțiune antiinflamatorie asupra organismului și laxativă, datorită mucilagiilor pe care le conține. Cea mai bună modalitate de a consuma semințe de in este prin hidratarea acestora. În nici 10 minute vom observa că ele devin mucilaginoase, fapt care ne indică că sunt tocmai bune de consum. Aceste mucilagii au rolul de a calma mucoasele iritate ale sistemului digestiv. Uleiul de in, presat la rece, este bogat în lignani (compuși din plante cu capacitate antioxidantă) cu puternice proprietăți antivirale și antibacteriene.
Preparare
- 1
Se pun semințele de in la hidratat în apă (30 minute)
- 2
Se amestecă laptele vegetal cu fulgii de ovăz și caisele deshidratate (tăiate mărunt) și se lasă la înmuiat cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.
- 3
Se adaugă restul ingredientelor: caise, semințele de in și de floarea soarelui, nucile și scorțișoara.
- 4
La final, se transferă totul într-un pahar de servit sau bol peste care se adaugă uleiul de in, se omogenizează și se decorează cu felii de banană și coacăze proaspete. Se poate servi pe loc sau se poate lua la birou. Poate fi o gustare excelentă de la ora 11:00.