Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Marmeladă de dovleac cu morcov
© Burda România

Marmeladă de dovleac cu morcov

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (5 porții)

2 kg dovleac
2 kg morcovi
1 kg zahăr
2 lămâi

Util

  • Legi borcanele după ce s-au răcit complet.


Preparare

    1

Cureți dovleacul de coajă și semințe. Decojești morcovii, îi speli și îi tai în rondele groase de câțiva centimetri. Fierbi dovleacul și morcovul în vase diferite, până se înmoaie.

    2

Scurgi cubulețele de dovleac fierte și rondelele de morcovi și le treci prin mașina de tocat. Dacă vrei ca marmelada să fie mai fină, treci pasta și printr-o sită deasă. Amesteci pasta cu zahărul și zeama de lămâie.

    3

Pui vasul pe foc și fierbi amestecul până când pasta se îngroașă. Pentru a evita să se lipeascâ de baza vasului, ai grijă să amesteci mereu, cu ajutorul unei spatule de lemn.

    4

Probezi pe o farfurie rece dacă marmelada se leagă: treci cu marginea unei linguri prin mijlocul produsului; dacă cele două părți nu se mai unesc, marmelada se va închega.

    5

O torni caldă, în borcane de 400 ml, în prealabil sterilizate și așezate pe suporturi metalice.

    6

Ca să formeze o pojghiță și să nu mucegăiască, le introduci în cuptorul cald, focul fiind stins.