Marmeladă de dovleac cu morcov
Ingrediente (5 porții)
2 kg | dovleac |
2 kg | morcovi |
1 kg | zahăr |
2 | lămâi |
Util
-
Legi borcanele după ce s-au răcit complet.
Preparare
- 1
Cureți dovleacul de coajă și semințe. Decojești morcovii, îi speli și îi tai în rondele groase de câțiva centimetri. Fierbi dovleacul și morcovul în vase diferite, până se înmoaie.
- 2
Scurgi cubulețele de dovleac fierte și rondelele de morcovi și le treci prin mașina de tocat. Dacă vrei ca marmelada să fie mai fină, treci pasta și printr-o sită deasă. Amesteci pasta cu zahărul și zeama de lămâie.
- 3
Pui vasul pe foc și fierbi amestecul până când pasta se îngroașă. Pentru a evita să se lipeascâ de baza vasului, ai grijă să amesteci mereu, cu ajutorul unei spatule de lemn.
- 4
Probezi pe o farfurie rece dacă marmelada se leagă: treci cu marginea unei linguri prin mijlocul produsului; dacă cele două părți nu se mai unesc, marmelada se va închega.
- 5
O torni caldă, în borcane de 400 ml, în prealabil sterilizate și așezate pe suporturi metalice.
- 6
Ca să formeze o pojghiță și să nu mucegăiască, le introduci în cuptorul cald, focul fiind stins.