Mămăligă cu verdețuri și gorgonzola
Valori nutritive
(Per porție)-
349/1460kcal / kJ
-
36 gcarbo-hidrați
-
13 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
349/1460 kcal/kJ,
36 g carbo-hidrați,
13 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
750 ml | supă de legume cu conținut redus de sare |
180 g | mălai |
2 linguri | pătrunjel proaspăt, tocat |
1 lingură | oregano sau măghiran proaspăt tocat |
100 g | brânză gorgonzola |
125 g | brânză ricotta (urdă dulce) |
1 lingură | ulei de măsline extra virgin |
sare | |
amestec de frunze de salată |
Preparare
- 1
Se dă supa de legume în clocot, într-o oală. Se adaugă mălaiul instant, turnându-l în flux constant și amestecând continuu; se fierbe 5 minute, sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până ce mixtura s-a îngroșat și se desprinde de marginile vasului.
- 2
Se adaugă pătrunjelul și oregano, sau măghiranul, și se asezonează cu sare și piper, după gust. Se toarnă mămăliga într-o tavă de copt de 18 x 20 cm, unsă cu puțin unt sau ulei și se întinde în strat uniform. Se lasă într-un loc răcoros, circa o oră, ca să se întărească.
- 3
Se încălzește grilul cuptorului. Se amestecă, într-un castron, brânzele gorgonzola și ricotta și se pun deoparte. Se unge suprafața mămăligii cu ulei, apoi se taie dreptunghiuri de 5 x 6 cm. Se așază bucățile pe grătar, cu fața unsă cu ulei în sus, și se frig 8-10 minute sau până când se rumenesc ușor.
- 4
Se întorc feliile de mămăligă și se întinde pe ele mixtura de brânză. Se lasă în cuptor alte 2-3 minute sau până când brânza s-a topit și începe să se rumenească. Se servesc imediat, garnisite cu un amestec de frunze de salată.