Macrou cu salată grecească de fasole
Valori nutritive
(Per porție)-
494.5/2073kcal / kJ
-
19.1 gcarbo-hidrați
-
36.5 gproteine
-
30.2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
494.5/2073 kcal/kJ,
19.1 g carbo-hidrați,
36.5 g proteine,
30.2 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
400 g | fasole albă mare, pre-fiartă (din conservă) |
150 g | roșii |
1 | ceapă roşie |
1 | lămâie verde bio |
50 ml | ulei de măsline |
1 lingură | oregano uscat |
2 bucăți | macrou, pregătit pentru gătit (fiecare de aprox. 250 g) |
sare | |
piper | |
sare de mare |
Util
-
Pentru un gust mai aromatizat, bucățile de macrou se pot umple înainte de prăjire cu usturoi și diverse ierburi proaspete.
Preparare
- 1
Fasolea se lasă să se scurgă. Roșiile se spală, se usucă prin tamponare și se taie cubulețe. Ceapa se curăță, se taie în jumătate și apoi fâșii. Ingredientele astfel pregătite se toarnă într-un castron.
- 2
Lămâia se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare și se stoarce sucul. Se amestecă uleiul, sucul de lămâie și oregano. Se condimentează cu sare de mare și piper. Se adaugă dressingul la fasole și se amestecă totul.
- 3
Macroul se spală cu apă rece, se usucă prin tamponare și se condimentează în interior și în exterior cu sare. Se încinge grătarul și se prăjește macroul pe fiecare parte aproximativ 5 minute. Se servește macroul cu salata de fasole.