Lipii cu iaurt
Ingrediente (12 bucăți)
500 g | făină |
150 g | iaurt gras |
50 g | unt |
175 ml | lapte |
50 g | zahăr |
25 g | drojdie proaspătă |
1 linguriță | sare |
Preparare
- 1
Dizolvi drojdia, zahărul şi 2 linguri făină, în 100 ml lapte călduţ. Cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu sarea, maiaua, restul de lapte călduţ şi untul topit. După ce ai omogenizat aluatul, încorporezi 125 g iaurt şi frămânţi bine, până la omogenizare. Acoperi vasul cu un șervet umed sau cu o folie alimentară unsă cu puțin ulei și lași aluatul la dospit timp de 1 oră, într-un loc cald.
- 2
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl răstorni pe planșetă și-l împarți în 12 bucăți pe care le laşi, de asemenea, la crescut, pentru 15 minute.
- 3
Încălzeşti cuptorul şi pui tava să se încălzească, pentru câteva minute. Întinzi bucăţile de aluat sub formă de discuri subţiri şi le aşezi pe tava fierbinte. Le ungi cu un strat subţire de iaurt şi le coci 10 minute. Le serveşti calde.