Legume umplute cu orez și ciuperci
Ingrediente (8 porții)
500 g | ardei |
500 g | dovlecei verzi |
500 g | roșii |
300 g | ciuperci |
300 g | șuncă sau kaizer slab |
2-3 | cepe mari |
200 g | orez |
2 legături | pătrunjel |
6 linguri | ulei |
1 | cartof |
piper | |
sare |
Util
-
Pentru ca faza de coacere să dureze mai puțin, este bine să călești ușor ardeii și dovleceii înainte de a umple legumele.
Preparare
- 1
Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli și îi tai în jumătate, pe lungime. Tai roșiilor câte un căpăcel și le scoți miezul cu ajutorul unei lingurițe. Speli dovleceii, le tai cotoarele și îi cureți parțial de coajă, păstrând o fâșie necurățată și curățând-o pe următoarea. Îi tai în bucăți de 6-7 cm, cărora le îndepărtezi miezul.
- 2
Alegi și speli orezul. Cureți și speli ceapa, cartoful și ciupercile. Tai ciupercile în felii, ceapa și verdeața mărunt, șunca în fâșii. Razi fin cartoful.
- 3
Călești ceapa în ulei, apoi adaugi ciupercile, cartoful, fâșiile de șuncă și orezul. Lași să se răcească amestecul, apoi îl condimentezi și sărezi după dorință și încorporezi verdeața. Pasezi miezul roșiilor în blender sau prin sită, obținând astfel un suc gros.
- 4
Cu amestecul pregătit umpli ardeii, dovleceii și roșiile și le așezi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Torni sucul de roșii diluat cu puțină apă și dai vasul la cuptor pentru 20-25 de minute. Dacă este necesar, din când în când, mai stropești legumele cu puțină apă.
- 5
Servești legumele calde, cu ketchup sau cu smântână.