Lasagna
Ingrediente (6 porții)
400 ml | lapte |
500 g | foi lasagna |
400 g | sos roșii |
500 g | carne tocată vită |
500 g | spanac |
500 g | brânză mozzarella |
200 g | parmezan ras |
2 | ouă |
1 | ceapă roșie |
4 linguri | ulei |
4-5 | căței de usturoi |
2-3 linguri | făină |
3 linguri | unt |
1 lingură | smântână |
2 lingurițe | oregano uscat |
1 linguriță | busuioc uscat |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 175⁰C.
- 2
Se curăță ceapa, se călește și peste ea se adaugă carnea, asezonată cu sare și mirodenii. Se amestecă timp de 10 minute. Se toarnă sosul de roșii și usturoiul pisat și se lasă să fiarbă.
- 3
Se călește spanacul 5 minute.
- 4
Pentru sosul bechamel se încinge untul, se adaugă făina, se rumenește puțin și apoi se toarnă treptat laptele, omogenizându-se încontinuu, până când sosul se îngroașă.
- 5
Se unge o tavă cu unt. Se așază primul strat de foi de lasagna. Se acoperă cu sos bechamel și cu jumătate din amestecul de carne. Al doilea strat de foi se unge cu sos bechamel și se adaugă spanacul si mozzarella rasă. Urmează al treilea strat de foi, cu sos bechamel si cu amestec de carne.Ultimul strat de foi se acoperă cu sos bechamel și mozzarella rasă. Deasupra se bat ouăle cu o lingură de smântână pentru gratinare. Se dă tava la cuptor pentru 30 -35 minute.
- 6
La servire se presară parmezan ras.