Lasagna vegetariană de dovleac și spanac
Valori nutritive
(Per porție)-
662/2769kcal / kJ
-
66 gcarbo-hidrați
-
23 gproteine
-
33 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
662/2769 kcal/kJ,
66 g carbo-hidrați,
23 g proteine,
33 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
200 g | foi de lasagna |
400 g | roșii pasate |
1 linguriță | cimbru proaspăt tocat |
sare | |
piper | |
750 g | dovleac Hokkaido |
2 | cepe |
300 g | spanac (congelat) |
3 linguri | ulei de măsline extra virgin |
2 căței | usturoi |
nucșoară măcinată | |
4 linguri | făină de grâu (tip 405) |
2 linguri | margarină |
200 ml | supă de legume |
0.5 linguriță | scorțișoară măcinată |
125 g | mozzarella |
500 ml | lapte 3,5% grăsime |
Preparare
- 1
Se decongelează spanacul. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade.
- 2
Dovleacul se taie în jumătate, se îndepărtează tulpina și semințele și se taie cu tot cu coajă în cubulețe.
- 3
Ceapa se taie în jumătăți și apoi în cubulețe. Usturoiul se decojește și se toacă mărunt.
- 4
Se încinge uleiul de măsline, se înăbușă cubulețele de ceapă și usturoi. Se adaugă cubulețele de dovleac și se prăjesc. Se adaugă cimbrul și se prăjește puțin.
- 5
Se adaugă tomatele și supa și se condimentează cu scorțișoară, sare și piper. Se dă în clocot și se fierbe la foc mic, timp de 8–10 minute.
- 6
Pentru sosul Béchamel cu spanac se topește margarina, se amestecă treptat cu făina. Se adaugă laptele și se dă în clocot amestecând continuu.
- 7
Se lasă frunzele de spanac să se usuce, se adaugă în sos, se condimentează cu nucșoară, sare și piper.
- 8
Se așază în straturi foile de lasagna, dovleacul și sosul Béchamel, iar pe ultimul strat se toarnă sos Béchamel.
- 9
Se presară brânza și se coace aproximativ 25 de minute.