Khoreshte Fesenjan
Valori nutritive
(Per porție)-
1338/5599kcal / kJ
-
99 gcarbo-hidrați
-
63 gproteine
-
76 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
1338/5599 kcal/kJ,
99 g carbo-hidrați,
63 g proteine,
76 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
100 g | miez de nucă |
3 | cepe mici |
400 g | umăr de miel |
2 linguri | ulei |
1/4 linguriță | curcuma |
1/2 linguriță | cardamom măcinat |
1 baton | scorțişoară |
2 | foi de dafin |
400-500 ml | supă de miel sau de vită |
200 g | castravete de salată |
200 g | roșii cherry |
1 | lămâie verde bio |
1 linguriță | zahăr |
120 g | orez cu bobul lung |
0.1 g | șofran |
1 | rodie |
1/2 legătură | coriandru |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Nucile se rumenesc într-o tigaie, fără grăsime, întorcându-le de pe o parte pe alta, aproximativ 2 minute, până încep să miroasă, apoi se scot și se lasă să se răcească. Se toacă fin 50 g de nuci, iar restul nucilor se pun deoparte.
- 2
Cepele se curăță și se taie cubulețe. Carnea se usucă prin tamponare și se taie în bucăți cu grosimea de aproximativ 3 cm.
- 3
Se încinge uleiul într-o cratiță și se prăjește bine carnea în acesta, întorcând-o de pe o parte pe alta, aproximativ 3 minute. Se reduce focul, se adaugă jumătate din cepe, curcuma, cardamom, scorțișoară, nucile tocate și dafinul și se călesc aproximativ 1 minut. Se condimentează cu sare și piper, se stinge cu supa, se dă în clocot și se înăbușă, la foc mic, cu capacul deasupra, aproximativ 1 oră și 30 de minute. Dacă este cazul, se mai toarnă puțină supă la sfârșit.
- 4
Între timp, se spală castravetele, se usucă și se taie cubulețe. Roșiile se spală, se lasă să se scurgă și se taie în sferturi. Lămâia verde se spală cu apă caldă și se usucă, apoi se răzuiește fin coaja, se taie în jumătate și se stoarce sucul dintr-o jumătate. Se amestecă castravetele, roșiile, restul de ceapă, coaja și sucul de lămâie verde, se condimentează cu sare, piper și zahăr. Se pune la rece, cu un capac deasupra.
- 5
Orezul se clătește cu apă rece și se prepară cu șofran, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Rodia se taie în jumătate, orizontal și se scot sâmburii din jumătăți, bătându-le cu o lingură. Se condimentează carnea de miel călită cu sare și piper. Se spală coriandrul, se usucă prin scuturare și se rup frunzulițele.
- 6
Mielul se așază cu orezul în farfurie și se presară deasupra sâmburi de rodie, restul nucilor și coriandru. Se servește cu salată.