Jeleu de mere
Valori nutritive
(Per porție)-
484/2052kcal / kJ
-
115 gcarbo-hidrați
-
1 gproteine
-
1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
484/2052 kcal/kJ,
115 g carbo-hidrați,
1 g proteine,
1 g grăsimi
Ingrediente (7 porții)
2.2 kg | mere |
300 ml | apă |
1 | păstaie de vanilie |
2 linguri | suc de lămâie |
500 g | zahăr gelifiant |
Util
-
De Crăciun, adaugă în sucul de mere niște scorțișoară și anason stelat.
Preparare
- 1
Cu o zi înainte, se spală merele, se usucă, se curăță, se scot sâmburii, se taie în cubulețe grosiere și se pun la fiert într-o oală cu apă timp de aproximativ 20 de minute. Se pasează fin cu un mixer vertical, se trec printr-o strecurătoare și se colectează sucul peste noapte.
- 2
A doua zi, se taie vanilia în două pe lungime și se răzuiește pulpa. Se măsoară 1250 ml din sucul de mere colectat. Se amestecă păstaia de vanilie, pulpa, sucul de lămâie și zahărul gelifiant cu sucul de mere și se fierb timp de cel puțin 3 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se toarnă fierbinte în borcanele pregătite, se închid ermetic și se întorc, astfel încât borcanele să stea pe capac. Se lasă la răcit complet.