Jambalaya cu fructe de mare
Valori nutritive
(Per porție)-
483/2021kcal / kJ
-
80 gcarbo-hidrați
-
22 gproteine
-
11 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
483/2021 kcal/kJ,
80 g carbo-hidrați,
22 g proteine,
11 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1-2 linguri | ulei de măsline extra virgin |
1 | ceapă |
2 | tije de țelină |
1 | ardei gras, roșu sau verde, curățat de semințe |
2 | căței de usturoi |
0.5 linguriță | ghimbir măcinat |
0.5 linguriță | piper de Cayenne |
1 linguriță | boia dulce |
340 g | orez |
900 ml | supă de legume |
1 | cutie roșii tocate, circa 225 g |
3 linguri | pătrunjel verde |
100 g | creveți mai mari, decorticați, cruzi |
200 g | file de somon, fără piele |
sos Tabasco | |
sare | |
piper |
Util
-
Câteva fructe de mare, amestecate cu orez și legume din belșug, oferă un echilibru perfect de proteine și carbohidrați în această mâncare picantă, gătită în cel mai pur stil creol. Un avantaj în plus pe care jambalaya îl oferă unui bucătar grăbit este faptul că totul se gătește într-un singur vas și că formează o masă completă.
Preparare
- 1
Se încinge uleiul într-o cratiță mare, la foc moderat. Se adaugă ceapa tocată și se călește, amestecând, circa 3 minute. Se adaugă țelina tăiată rondele, ardeiul gras tăiat fâșiuțe, usturoiul zdrobit, ghimbirul măcinat, piperul de Cayenne, boiaua și orezul și se călesc, amestecând, timp de 2 minute.
- 2
Se toarnă supa de legume în cratiță și se amestecă bine, apoi se micșorează flacăra astfel ca lichidul să fiarbă încet. Se acoperă cratița și se fierbe 15 minute.
- 3
Se adaugă roșiile tocate, cu suc cu tot, și 2 linguri de pătrunjel tocat, se amestecă și apoi se adaugă creveții și somonul tăiat bucățele. Se acoperă din nou și se fierbe încet 3–4 minute, până când fructele de mare sunt făcute iar orezul a absorbit cea mai mare parte a lichidului și s-a făcut fraged.
- 4
Opțional, se adaugă câteva picături de sos Tabasco, apoi se asezonează cu sare și piper, după gust. Se presară cu pătrunjelul rămas și se servește fierbinte.