Inimioare cu sos de ciocolată
Valori nutritive
(Per porție)-
642/2681kcal / kJ
-
58.8 gcarbo-hidrați
-
17.6 gproteine
-
37.6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
642/2681 kcal/kJ,
58.8 g carbo-hidrați,
17.6 g proteine,
37.6 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
4 felii groase | pâine albă |
200 ml | lapte |
2 | ouă |
2 linguri | unt |
2 vârfuri de cuțit | scorțișoară măcinată |
1 lingură | zahăr |
80 g | ciocolată amăruie |
câte un vârf de cuțit | cardamon și anason măcinat |
Preparare
- 1
Din feliile de pâine albă se decupează inimioare mari. 125 ml lapte și ouă se amestecă, se înmoaie inimioarele în acestea și se rumenesc în untul încins, pe ambele părți.
- 2
Inimioarele se așează pe o tavă cu hârtie de copt. Se amestecă scorțișoara și zahărul, se presară pe inimioare și se coc în cuptorul încins în prealabil, la 180 °C (Gaz: Treapta 3, Aer de recirculare 160 °C) aprox. 5-10 până începe să se topească amestecul de zahăr.
- 3
Se încălzește restul de lapte. Ciocolata se macină, se adaugă în lapte și se lasă să se topească. Sosul de ciocolată se rafinează cu cardamon și anason. Inimioarele se așează cu sosul de ciocolată pe farfurie, se presară, după gust, cu scorțișoară și se servesc.