Inimă din aluat
Valori nutritive
(Per porție)-
329/1374kcal / kJ
-
52.2 gcarbo-hidrați
-
72.3 gproteine
-
10.4 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
329/1374 kcal/kJ,
52.2 g carbo-hidrați,
72.3 g proteine,
10.4 g grăsimi
Ingrediente (10 bucăți)
500 g | făină |
1 cub | drojdie proaspătă (= 42 g) |
50 g | zahăr |
250 ml | lapte călduț |
100 g | unt topit |
1 | gălbenuș |
100 g | zahăr pudră |
2-3 linguri | suc de lămâie |
câteva picături colorant alimentar roșu |
Preparare
- 1
Făina se strecoară într-un castron, în mijloc se face o adâncitură, se sfărâmițează drojdia în aceasta, se presară cu un pic de zahăr, se amestecă cu puțin lapte și se ține acoperită, într-un loc cald, aprox. 20 de minute să crească. Untul, gălbenușul, restul de zahăr și restul de lapte se adaugă la maia, se amestecă omogen și se lasă să crească încă aprox. 30 de minute.
- 2
Aluatul se rulează în 2 rulouri subțiri, acestea se răsucesc, se formează inimioare și se așează pe tava cu hârtie de cop și se mai lasă să crească încă aprox. 20 minute. Inimioara se coace în cuptorul încins în prealabil, la 180 °C (Gaz: Treapta 3, Aer de recirculare 160 °C) aprox. 30-35 minute.
- 3
Inimioara se lasă să se răcească pe un grilaj de bucătărie. Zahărul pudră se omogenizează cu sucul de lămâie și se adaugă colorantul alimentar să devină roz. Inima se unge cu amestecul, se presară, dacă doriți, cu inimioare mici, se lasă să se usuce și se servesc.