kaufland.ro/retete
Inele de mere în aluat de bere
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
4 | mere |
2 linguri | suc de lămâie |
2 | ouă |
1 praf | sare |
100 ml | bere |
100 g | făină |
50 g | zahăr |
ulei pentru prăjit | |
zahăr cu scorțișoară și sos de vanilie pentru servit |
Preparare
- 1
Se spală merele și se curăță de coajă. Se scot căsuțele sâmburilor și se taie merele felii groase. Se înmoaie imediat feliile în suc de lămâie.
- 2
Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu sarea. Într-un castron, se amestecă gălbenușurile cu berea, făina și zahărul. Se adaugă spuma de albușuri.
- 3
Într-o tigaie, se toarnă ulei în strat de 1 cm și se încinge la foc mediu. Cu o furculiță, se trec inelele de mere prin aluat și se pun imediat în uleiul fierbinte. Se prăjesc timp de 2-3 minute, se întorc și se mai prăjesc 2-3 minute.
- 4
Cu o spumieră, se scot inelele de mere din ulei, se tăvălesc prin zahărul cu scorțișoară și se aranjează pe un platou pentru servit.